Nem készültem hosszú írással, mert gondolom rohansz. Sok a tennivaló, a jóféle tennivaló ilyenkor. Nem?
Jóféle, mert milyen jó, hogy ajándékot készíthetek valakinek, vagy sütit süthetek — ez azt jelenti, hogy van kinek!
A kérdés csak az, hogy mikor.
Te mivel állsz rosszul?
A sütikkel?
Vagy az ajándékokkal?
Mindkettőre van tippem, hátha segítségedre lesz.
Ajándék-ügyben:
- Van még néhány különleges egyedileg készített ajándékutalványom, amit tanfolyamra vagy üvegtárgyakra használhatsz fel. Postán még el tudom küldeni Karácsony előtt. Válaszd ki, hogy melyiket kéred:
TOVÁBBLÉPÉS AZ UTALVÁNYOKHOZ. - Néhány nagyon-nagyon akciós utolsó darab üvegtárgyból is választhatsz, sőt, még van néhány üvegfestményem is, TOVÁBBLÉPÉS AZ AKCIÓS AJÁNDÉKTÁRGYAKHOZ.
Süti-ügyben:
- Megosztom Veled a legegyszerűbb keksz receptemet, amit pár éve találtam egy Stahl Magazinban, és ami annyira de annyira finom, hogy a lányommal mindig elkészítjük ilyenkor. (Ezt a levél végén olvashatod.)
Lazítás-ügyben:
- Ha sütisütés és egyéb loholások után lazítanál kicsit, és könnyű műfajra vágynál, akkor nézd meg ezt a műsort, jómagam is szerepelek benne. Téma: Otthonos tereink. (Sokat ne várj tőle, nem az én műfajom, meghívtak ide és ezt is kipróbáltam :–))
https://www.mediaklikk.hu/video/ridikul-otthonos-tereink/
Végezetül szeretném megköszönni, hogy idelátogattál az oldalamra!
Nagyon boldog Karácsonyt kívánok és egy gyönyörű Új Évet!
Szeretettel:
Csupor Ágnes
A recept:
Csokis-karamellás keksz
Hozzávalók:
6 dkg étcsoki
25 dkg finomliszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
22 dkg puha vaj
30 dkg barna cukor (én ennél sokkal kevesebbet használok)
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 tojás
15 dkg tejcsoki (én ezt is étcsokival helyettesítem)
10 dkg vajkaramella, apró darabokra vágva
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra, sütőpapírt terítünk 2 db 30×40 cm-es tepsire.
- Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük. (Van, hogy én ezt a részt kihagyom, és csak simán feldarabolom a csokit.) A lisztet, szódabikarbónát és a sót összevegyítjük egy tálban, és magunk mellé készítjük.
- A vajat, a barna cukrot, és a vanília kikapart magjait robotgéppel alaposan összedolgozzuk 4-5 perc alatt egy nagy tálban. Hozzákeverjük a tojásokat, lisztet, olvasztott csokit. Ezután fakanállal hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét és vajkaramellát.
- A tésztából 1-1 evőkanálnyi mennyiséget teszünk egymástól 6-6 cm-re a sütőpapíros tepsikre. Megsütjük 8 perc alatt, egyik tepsivel a másik után.
Rácsra téve hűtjük.
Kb. 60 db. lesz belőle.
Jó sütést!!!
2017. 12. 20. |
Blog, Karácsony
| advent, Csupor Ágnes, karácsony, karácsonyi ajándék, karácsonyi készülődés, meglepetés