Önálló kiállításom nyílt a Hegyvidéki Kulturális Szalonban - Üvegfestészet

Önálló kiállításom nyílt a Hegyvidéki Kulturális Szalonban


Önálló kiállításom nyílt a Hegyvidéki Kulturális Szalonban

Szinte napra pontosan 20 éve nyílt meg az első üvegfestmény kiállításom az I. kerületi Attila úton.
Azóta a technikák és a témák változtak, fejlődtek, de az üvegfestés iránti szeretetem megmaradt.
A mostani kiállításom címe: A teljesség felé /üvegfestmény illusztrációk Weöres Sándor műveihez/.

Weöres Sándor Teljesség felé című kötete 20 éves korom táján került a kezembe, és nagyon megszerettem. Mivel folyton képeket „dob” ki az agyam, ezért már az első olvasáskor rajzolni kezdtem az egyik írást, illusztrálni, de még csak papíron.
Később sokszor gondoltam rá, hogy folytatnom kellene a többi írással, de mindig azt gondoltam, hogy nem tapasztaltam még eleget. Azt gondoltam, hogy tapasztalnom, élnem kell ahhoz, hogy mélyebbre lássak ezekbe a művekbe.

Amikor Menyhárt Évától, a Hegyvidéki Kulturális Szalon vezetőjétől megkaptam a felkérést egy önálló kiállítás megrendezésére, akkor azonnal ez jutott eszembe: MOST lehetne ezt megcsinálni.
Hiszen az elmúlt 25 évben újra és újra elővettem Weöres Sándor kötetét, és mindig új jelentést fedeztem fel az általa tolmácsolt bölcsességekben. Nagyon sokat jelentettek nekem ezek a tudás-rétegek, amelyek olyan szépen simultak egymásra, mint a hagyma héjai.

Hosszú folyamat volt, mire ezeket a gyönyörű írásokat üvegre tudtam vinni. Hatalmas képek születettek, 1 méter körüli üvegtáblákra dolgoztam, és olyan technikákat alkalmaztam, amelyeket korábban sosem.

Ha szeretnéd megnézni a festményeket, akkor február 1.-ig megtekintheted mind a 23 darabot nyitvatartási időben.
(A Szalon általában 8-20 óráig nyitva, ám a Galériában időnként 1-1 órás foglalkozások vannak, amikor bezárják az ajtókat, így érdemes őket indulás előtt felhívni, és tájékozódni a programokról. Tel.: 061-224-5900. Cím: 1126 Bp. Törpe utca 2.)

Szeretettel várlak!

2018. 12. 22. | Blog | , , , , , , , ,