Új vizekre eveztem - Üvegfestészet

Új vizekre eveztem


Új vizekre eveztem

Különleges felkérést kaptam idén. Egy nagy méretű családi házban a nappalit a vendég-hálószobával egy 2×3 méteres üvegablak kötötte össze. Ezt az ablakot kellett kidekorálnom.

A feladat korántsem volt egyszerű, ugyanis ilyen méretű üveget nem tudok megfesteni, csak részletekben. Ezért úgy kellett megkomponálnom az alkotást, hogy az üveg illesztéseit el tudjam tüntetni.

A modern stílusú ház tervezése Rosta S. Csaba munkája. Berendezésében a fekete és a fehér színek dominálnak. A tulajdonos kérésére ezeken a színeken kívül egy kevés pirosat és türkizkéket használhattam csak.
A háznak az egyik fala kb. 100 fokos szöget zár be, ezért ezt a játékosságot is belevittem a készülő üvegfestménybe. Szintén a tulajdonos kérésére nem használtam fel kerek motívumokat, így egy számomra eddig ismeretlen területre vezetett az út. Eddig csupa színes, kacskaringós mintájú alkotás jött ki a kezem közül, ez az üvegfestmény azonban egészen más lett.

Az üveget 4 felé vágattam, és elkezdődött a festés. Mivel a több négyzetméternyi festék párolgása borzasztó erős, különleges maszkkal védtem magam. (Úgy néztem ki, mint egy pilóta bevetés előtt :=))

Festés után ragasztották fel a mesterek a meglévő üvegablakra. (Külön köszönet ez úton is a Budai Üvegesek mestereinek a precíz munkájukért!)
Szilikonozás után 1 nappal pedig elfedtem az illesztés nyomait.

2018. 07. 03. | Blog | , , , , ,