Zenéből festmény - didgeridoo és a föld - Üvegfestészet

Zenéből festmény – didgeridoo és a föld


Zenéből festmény – didgeridoo és a föld

Tegnap egy különleges élményben volt részem, ebből született ez a festmény.

Négyszer egy évben a tavaszi és az őszi napéjegyenlőség, illetve a téli és a nyári napforduló napján lehet csatlakozni egy kezdeményezéshez, a világon bárhol is vagy, a helyi naplemente idején. Már maguk az időpontok is különlegesek, ugyanis ilyenkor az ember könnyebben lel egyensúlyra. A földön ebben az időszakban egy didgeridoo gyógyító hullám söpör végig. Új-Zélandon kezdődik, és ahogyan a Nap nyugszik, követi Ausztrália, Taiwan, Japán, majd a többi ázsiai ország, az arab országok, Izrael, később Afrika, Európa, Amerika.
Az esemény kezdeményezőjének a javaslata, hogy az alkalom 1 órát öleljen fel: 45 perc meditatív didgeridoo-játék, majd 15 perc csend.

Tegnap Zebegényben gyűltünk össze, és itt kapcsolódtunk be ebbe a világon végigsöprő hullámba. Fantasztikus élmény volt, minden porcikám érezte, hogy gyógyul, gyógyít és kapcsolódik. Láttam, ahogy a naplemente minden országban megszólítja a didgeridookat, láttam a kis csoportokat, amelyek a zene szárnyán összakapcsolódva egészséget és egységet hívnak le a földre.

Ez a kép ebből a csodálatos érzésből és ebből a belső képből született.
Jó érzés, hogy így is tehetünk a világunkért.

Ez úton is köszönöm a zenészeknek és a szervezőknek ezt az estét!

2020. 09. 23. | Blog