Egy világító-táncoló üvegfestmény születése FOTÓKKAL - Üvegfestészet

Egy világító-táncoló üvegfestmény születése FOTÓKKAL


Egy világító-táncoló üvegfestmény születése FOTÓKKAL

Óriási élmény, amikor elkészül egy üvegfestmény, és a végleges helyére kerül.
Amikor hosszú hetek munkája, lelkesedése, izgalma befejeződik.
Amikor elviszem 200 km-re a hetekig pátyolgatott „gyermekemet” és az új „szüleivel” együtt felhelyezzük a falra.
Amikor elbúcsúzom tőle, és örülök, hogy jó helyre került.


A borospincéből gyönyörű nappalivá alakított szobába készült ez a világító üvegfestmény. Mivel a színét és a fényerejét is lehet szabályozni, így nagyon sokféle hangulatot el tudunk érni vele. Ezt itt saját bőrünkön tapasztaltuk.

A kép születése gyönyörű és hosszú folyamat volt. Egy mély beszélgetéssel kezdődött, amelyben Kitty és Miklós elmondta, hogy milyen gondolatokat és érzéseket szeretnének a festményen viszontlátni. Ezután többféle tervet rajzoltam, és küldtem el nekik, amiből kiválasztottak egyet, amelyet együtt még alakítottunk, tovább gondoltunk, és így született meg a forma.

Ezután mérhetetlen bizalmat kaptam tőlük, mert a színeket és a festést rám bízták, nem nézték meg a színes terveket. Ezen én nagyon meghatódtam, tényleg!

A közeli fotókon látható, hogy repesztőlakkal tettem antikká a réz színűre festett fém keret kinézetét.

A fotókon láthatjátok azokat a pillanatokat is, ahol először megpillantják a festményt.

Úgy tűnik, tetszik nekik 😉
Ezeket a gondolatokat kaptam tőlük:

„Mikor a férjemmel felkerestük Ágnest, még csak egy pontatlan elképzelés élt a fejünkben, hogy mit is szeretnénk viszontlátni, a szobánk falán. Azt tudtuk, hogy tetszenek az üvegfestményei és az egyedi stílusa, megoldásai. Mindkettőnknek más-más képei voltak a kedvenceink. Figyelt ránk, jegyzetelt, kérdezett, kereste mi a közös bennünk, mi az ami mindkettőnknek tetszene.

Majd szép lassan, lépésről-lépésre közösen alakítottuk ennek a festménynek a születését. Volt egy pont, ahol azt éreztem, hogy átadom a teret az alkotó lényének a kibontakozásához, hiszen tetszik a formája, tetszik az iránya, nem tudhatom hogyan lesz tökéletes. A színei és a végső összkép legyen meglepetés nekünk is!

Aztán egyszer csak a falra került és azóta ismerkedünk. Hamar az otthonunk éke lett, de még ma sem tudom mi tetszik benne igazán, mitől a miénk? Annyira sok részlet van, ami érzéseket hordoz magában, annyi arcát mutatja amire reagálok, hogy úgy érzem, sosem lesz vége az ismerkedésünknek. Ő változik vagy én, vagy mindketten? Van egy élő alkotásunk amivel kölcsönhatásban vagyunk . Hát ezt tudja Ágnes létrehozni!

Köszönjük!”
Heim-Tóth Kitty

Köszönöm a bizalmatokat, az örömötöket, és az egész munkát, nagyon-nagyon élveztem minden pillanatát!

A festmény középső része világít, és ennyi féle arca van az RGB LED panelnek köszönhetően:

Ha kedvet kaptál, és szeretnéd, hogy neked is fessek egy saját világító-táncoló üvegfestményt, akkor keress meg:

KAPCSOLATFELVÉTEL
2023. 03. 30. | Blog | , , ,